Maar 12% van de leerlingen geeft aan dat er aan hen gevraagd wordt wat ze van de lessen vinden.

 

Wat zijn de resultaten in 2022?

We zijn blij om te zien dat 71% van de leerlingen weet dat er een leerlingenraad is op school! Daarnaast weet 58% van de leerlingen waar ze naartoe moeten als ze een klacht hebben. Wat we jammer vinden is dat maar 35% van de leerlingen positief is over wat de school doet met de mening of ideeën van leerlingen. Daarnaast geeft maar 12% aan dat er aan hen gevraagd wordt wat ze van de lessen vinden. Dat vinden we niet kunnen.

Wat vindt LAKS?

De school verbeter je samen. Daarom vindt het LAKS leerlingenparticipatie ontzettend belangrijk. De LAKS- monitor is dan ook het middel om erachter te komen wat scholieren van hun onderwijs vinden. We hopen dan ook dat leerlingenraden met de resultaten aan de slag gaan en daarmee hun school gaan verbeteren. Om te laten zien wat je met de resultaten kunt, komt het LAKS graag langs om een training te geven. Zo kan je bijvoorbeeld kijken of scholieren op jullie school net zo bekend zijn met de leerlingenraad als op andere scholen. Ook kun je dit vergelijken per niveau en leerjaar, zo weet je precies bij welke groepen je de bekendheid kunt verhogen.

Naast een training over de LAKS-monitor bieden we nog veel meer trainingen aan om de leerlingenraad te helpen en te verbeteren. Ons trainingsaanbod kun je terugvinden op onze site .

 

Deel dit artikel